Cornelia Negruţ, deputat: 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dietă minim acceptabilă

385

Deputatul maramureşan, Cornelia Negruţ, a atenţionat printr-un comunicat că situaţia familiilor din mediul rural este, de multe ori, îngrijorătoare, că mulţi dintre copii nu au acces la mâncarea de care au nevoie sau la educaţie şi că, atunci când ajung la maturitate, devin victime ale sistemului, îngroşând rândurile şomerilor.

“Un recent studiu al World Vision România a relevat o situație îngrijorătoare în care se află copiii din țara noastră. Astfel, 225.000 de copiii români se duc zilnic flămânzi la culcare, iar 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dietă minim acceptabilă. Consecințele acestor realități incredibile pentru România mileniului III sunt transpuse în îmbolnăviri grave sau malnutriție, cu alte cuvinte un pericol iminent pentru viitorul națiunii noastre”, spune Negruţ.

Din păcate, dramele copiilor sunt mult mai profunde, iar mulţi dintre ei sunt nevoiţi să abandoneze şcoala pentru muncă sau pentru a cerşi:

“Cercetarea mai arată faptul că marea majoritate a acestor copii nu frecventează școala, și, mai mult, sunt folosiți de către familii pentru a face rost de bani, fie că muncesc, fie că, mai grav, cerșesc. În acest condiții, nu mai este de mirare faptul că aproximativ 40% dintre românii de peste 15 ani nu știu să citească și să scrie corect, fapt ce le limitează drastic posibilitățile de angajare. Situația este cu atât mai dramatică în mediul rural, unde rata șomajului în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani este de 22%, iar gradul de ocupare al persoanelor cu vârsta între 18 și 60 de ani este de doar 46%’, a apreciat deputatul maramureșean în documentul oficial înaintat MMFPSPV”, mai atenţionează deputatul.