Corteva a lansat cea de-a patra ediție TalentA. Programul vine cu multe surprize!

11

Cea de-a patra ediție a programului TalentA a fost lansată, astăzi, vineri, 10 martie 2023, printr-o întâlnire a reprezentanților Corteva Agriscience cu jurnaliștii.

TalentA se adresează doamnelor de peste 18 ani din țara noastră (în special din mediul rural) și din Republica Moldova și este un program gratuit de dezvoltare a competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură. TalentA aduce în 2023 numeroase surprize care consolidează și valorifică competențele cursantelor programului lansat de Corteva.

Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova Corteva Agriscience, a subliniat rezultatele companiei, în anul 2022, câteva dintre obiectivele Corteva și a prezentat noile produse.

« Unul din obiectivele majore pentru  Corteva este să devenim cea mai valoroasă companie din lume, oferind cea mai performantă tehonologie dedicată zonelor geografice. Suntem prezenți în toate țările agricole de valoare din punct de vedere al alimentației. Începând de anul acesta suntem compania nr 1 de vânzare de semințe de rapiță hibridă. Suntem o mașină de inovație care se bazează pe forța celor 11 mii de cercetători. Vom lansa hibrizi noi de rapiță care în plus vor fi rezistentila scuturare pe lângă rezistența la Sclerotinia. Printre lansările noi, așa cum se știe avem Utrisha™ N ca răspuns la cererea consumatorilor pentru alimente care provin din culturi la care se utilizează produse de protecție a plantelor într-un mod sustenabil”, a afirmat Jean Ionescu.

Country Leader-ul a reamintit și despre importanța digitalizarii în agricultură.

“Este obligatoriu ca fermierii să se orienteze către partea de digital. Lansarea Digital Granular link aduce, cu certitudine, unul dintre programele cele mai updatate din piață » a spus Jean Ionescu.

Despre cele două mari achiziții finalizate zilele trecute, Ionescu reafirmă faptul că această acțiune poziționează Corteva ca lider global în domeniul produselor biologice

„Corteva România și Republica Moldova este lider absolut în vânzare de sămânță dar și în partea de cercetare, unde depozitul din Afumați aduce tehnologie de cel mai înalt nivel. La Afumați, Corteva a avut  investiții de 74 mil euro. Zilele trecute am achiziționat două mari puteri ale produselor biologice : Symborg și Stollen. Cu certitudine, Cortva este un lider global care va da tonul și pe piață produselor biologice”, a conchis Jean Ionescu.

Maria Cîrjă, Marketing Manager al Companiei Corteva în România și Republica Moldova a anunțat cu bucurie lansarea ediției de anul acesta a programului care capătă deja tradiție.

„TalentA  a devenit un proiect din ce în ce mai cunoscut și căutat de doamnele din agricultură. TalentA vine în sprijinul femeilor, în primul rând din mediul rural. Programul a fost lansat pentru prima dată în 2019 în Spania, iar acest proiect s-a dovedit a fi un mare succes. A urmat implementarea lui în țări ca Ucraina, Portugalia și Rusia etc.

Anul trecut am avut 3 câștigătoare ale programului care activează în zona rurală.

TalentA este un program gratuit. Premiile pe care le oferim  anul acesta nu sunt foarte mari dar nici foarte mici : 6000 dolari premiul întâi, 5000 dolari pentru premiul doi și 4000 dolari premiul trei.

Modulele pe care le vom continua sunt cele de business și agribusiness . Pentru agribusiness ne vom concentra pe floarea soarelui, viticultura, cartofi și pomicultură.

TalentA

În 2023, programul de învățare va fi mult mai timpuriu decât în edițiile trecute, iar ceremonia de premiere va fi pe 13 octombrie.

TalentA

Din acest moment programul TalentA 2023 este lansat ! „, s-a auzit, pe final, vocea Mariei Cîrjă.

Diana Georgescu din Brătești, comuna Albeștii de Argeș, Jud. Argeș, a câștigat locul întâi, anul trecut cu proiectul Livada de poveste. Împreună cu familia, aceasta deține o livadă de pomi pe o suprafață de 8 hectare, unde produce anual peste 200 tone de fructe, prune, pere, mere, gutui, cireșe, vișine și zmeură.

“Participarea în sine a fost premiul meu. În ultimele 5 luni am făcut un salt uriaș : de la un început de drum am ajuns la un business funcțional. Proiectul meu câștigător m-a impulsionat foarte mult. Am linia de producție pentru a obține sucuri 100 la sută naturale, am obținut produse cu gust de poveste, iar părinții mei îngrijesc livezile. Ei se ocupă de fructe și eu de procesare și vânzare. Le recomand TalentA,  tuturor femeilor din agricultură. Accesul la informații și sprijinul financiar este important pentru noi, toate femeile din agricultură. În agricultura atât femeile cât și bărbații pot aduce contribuții serioase. Echilibrul este cheia succesului”,  a incheiat ocupanta locului I, de anul trecut.

Radu Stănescu – Managing partner Starperfomining a vorbit despre programele implementate în proiectul de anul acesta.

“Ediția vă pregătește surprize. În primul rând o vom implementa mai devreme decât în anii trecuți. Unul dintre motive este faptul că anul trecut când am ajuns la univesitati am realizat că aveam comunicare în perioada examenelor iar după, studenții plecau în vacanță. Față de anul trecut dorim ca până în august să finalizăm treningul online mai devreme astfel încât luna septembrie să fie dedicată atelierului practic.

TalentA

Dinamica este mare iar implicarea participantelor a fost la un înalt nivel. Pe lângă recapitularea informațiilor vom pune în practică majoritatea proceselor și conceptelor. Vom dezbate cum trebuie pregătit proiectul depus de participante. Cursul despre” Managementul timpului” devine „Cum să lucrăm mai eficient fără stres”. Un alt curs va fi despre vorbitul în public. Implementăm programul de la zero.(…) La finalul celor 10 programe implementăm alte două noi  module în care se setează obiectivele și se face evaluarea performanțelor si împreună cu Diana Georgescu  vom avea ore despre cum cum să organizezi un eveniment la ferma ta,  un ghid practic cu ajutorul căruia doamnele pot organiza evenimente » a dezvăluit Radu Stănescu o parte dintre surprizele programului TalentA de anul acesta.

TalentA

Câștigătoarea locului doi de anul trecut, Corina Hodorogea, cu proiectul Parteneriat Strategic între fermierii din Băleni, Dâmbovița – crearea unui lanț scurt de aprovizionare, a fost invitată la eveniment să vorbească despre evoluția afacerii ei, după ce a câștigat acest premiu. Corina cultivă pe o suprafață de trei hectare, o varietate de legume și încearcă să limiteze pierderile prin procesarea proprie a legumelor, dar obiectivul principal al proiectului depus este acela de a ajuta și alți producători din zonă să limiteze pierderile.

« Lucrez din 2020 în agricultură. Suntem un business de familie. Inspirația a fost mama mea, una dintre cele mai puternice femei din agricultură. TalentA m-a ajutat să văd o perspectivă foarte clară a rolului femeilor agricultor în societate. TalentA m-a ajutat să mă reinventez, să creez un food hub local care ne va ajuta foarte mult pe noi, ca familie, în afacerea noastră. Vă sfătuiesc să participați la toate cursurile online care oferă toate informațiile într-o singură platforma de învățare » a îndemnat, Corina, toate femeile agricultor.