CORTEVA AGRISCIENCE PRIMESTE APROBARILE UE PENTRU FUNGICIDUL INATREQ ACTIVE

427

            GENEVA, august 2018 – Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultură a DowDuPont, anunță că produsul Inatreq™ active, o soluție revoluționară pentru protecția plantelor pentru fermierii europeni, care corespunde mai bine așteptărilor sociale, a primit toate aprobările necesare pentru utilizarea pe piețele din Uniunea Europeană. Inatreq™ active este un fungicid inovator care ține sub control boli specifice cerealelor precum Septoria tritici (septorioza) sau rugina cerealelor. Ingredientul activ este de unul origine naturală cu performanțe biologice extraordinare și cu domeniu de acțiune foarte specific pe segmentul fungicidelor pentru cereale. Inatreq™ nu induce rezistență încrucișată la fungicidele chimice pentru cereale.

            „Suntem încântați că Uniunea Europeană pregătește terenul pentru ca agricultorii europeni să beneficieze de acest nou fungicid de origine naturală”, declară Thomas Lyall, lider în domeniul reglementării și administrării pentru piețele din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) pentru Corteva AgriscienceTM. „Inatreq™ active nu va produce doar schimbări majore în piață. El va permite fermierilor să crească nivelul de productivitate combinând flexibilitatea în aplicare cu un nivel de siguranță excelent pentru culturi. Mulțumită originii biologice, produsul răspunde cerințelor societăților europene de a aduce în piață produse inovatoare pentru domeniul agricol.”

            Vor urma prezentări ale produsului în țările europene, în așteptarea ca acesta să fie disponibil la vânzare în toată Europa. Produsul Inatreq™ este deja înregistrat pentru a fi folosit la plantațiile de bananieri din anumite țări.