Home Comunicate Cum arata cea mai frumoasa combina din lume

Cum arata cea mai frumoasa combina din lume

847 views

Dublu succes la ediția din 2017 a premiilor pentru design iF: CLAAS combină tehnologia avansată cu designul atrăgător.
Utilajele agricole moderne nu sunt doar produse de înaltă tehnologie, ci impresionează și prin designul lor industrial atrăgător. CLAAS a demonstrat acest lucru prin cele două noi produse ale sale, obținând încă o dată distincții în cadrul premiilor pentru design iF de renume internațional.

Ceremonia de decernare a premiilor de design iF de anul acesta a avut loc la centrul BMW Welt (BMW World) din München, unde 2.000 de invitați au sărbătorit alături de câștigătorii premiilor acestei ediții. Combina de recoltat furaje CLAAS JAGUAR 900 de înaltă performanță a obținut premiul pentru design iF la categoria „Produse”, în timp ce transmițătorul mobil GPS, RTK FIELD BASE, a câștigat mult râvnita medalie de aur iF. Ambele produse, care au concurat cu alte 5.575 de produse din 59 de țări, au atras atenția juriului prin îmbinarea armonioasă între tehnologie și aspect.

„Succesul de care s-a bucurat anul acesta utilajul JAGUAR 900 la premiile pentru design iF se datorează colaborării strânse și eficiente dintre CLAAS și firma Budde Industrie Design din Münster”, declară Dirk Lahmann, Manager de Proiect pentru noul JAGUAR. JAGUAR 900 este o combină de înaltă performanță, utilizată pentru recoltarea furajelor verzi. Conform explicațiilor juriului, contururile sale urmează fluxul de material recoltat și emană performanță și putere până la unitățile de tocare. Utilajul de înaltă calitate asigură un spațiu de lucru fiabil și confortabil și o bună vizibilitate. În plus, toate componentele care necesită întreținere sunt ușor accesibile și sunt orientate către nevoile utilizatorului. Prizele mari de aer din spate permit evacuarea optimă a aerului fierbinte de la motor. Combina de recoltat furaje are un aspect remarcabil și reflectă o armonie perfectă în fiecare detaliu.

Cel de-al doilea produs CLAAS premiat, transmițătorul mobil GPS, RTK FIELD BASE, a primit o medalie de aur iF. „Depunem eforturi pentru a obține un echilibru perfect între formă și funcționalitate nu doar pentru utilajele noastre, ci și pentru componentele noastre electronice”, a declarat Christian Radons, Director Executiv al CLAAS E-Systems, comentând asupra premiului obținut.

RTK FIELD BASE ajustează semnalele GPS obișnuite, le transmite la o distanță de până la șase kilometri și ghidează automat întreaga flotă de utilaje agricole pe câmpuri cu o precizie de aproximativ 2-3 cm. Afișajul transmițătorului CLAAS RTK FIELD BASE diferă semnificativ de cel al produselor concurente, permițând clienților să realizeze ajustările necesare direct pe afișaj, fără a fi nevoie de instrumente externe. Toate celelalte elemente de design ale transmițătorului mobil sunt concepute, de asemenea, pentru o utilizare cât mai simplă a produsului; de exemplu, mânerele facilitează transportul și configurarea unității. Verdictul juriului cu privire la RTK FIELD BASE: „Prin această stație mobilă, CLAAS nu stabilește noi standarde doar în materie de tehnologie. Performanța dispozitivului vine și din funcționarea remarcabilă a acestuia, cât și din capacitatea sa de a se adapta perfect condițiilor de utilizare”.