Cum decurge campania de recoltare a orzului

650

Recoltările din cultura de orz se situează, la ora actuală, la 13% din suprafața totală cultivată la nivelul întregii țări, iar operațiunile de recoltare se extind în mai multe județe, a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Potrivit sursei citate, recoltatul la orz continuă la nivelul țării și s-a extins în județele Arad, Călărași, Constanța, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Tulcea.

La ora actuală, cele mai mari suprafețe unde s-a adunat producția de orz se regăsesc în județele Dolj, Olt și Ialomița, iar până în prezent a fost recoltat un procent de 13% din suprafața totală cultivată cu orz la nivelul întregii țări.

‘La acest moment, apreciem că printr-o recoltare atentă, datorită tehnologiei performante, sunt create premisele pentru a nu se înregistra pierderi de producție la culturile de orz și în zonele în care și-au făcut apariția fenomene meteorologice nefavorabile’, precizează ministrul Agriculturii, Petre Daea, care s-a deplasat marți, 20 iunie 2017, în județul Călărași, la câțiva fermieri aflați în plină campanie de recoltare.

MADR precizează că a început și recoltatul la rapiță în județele Timiș și Dolj, iar în județele Mehedinți și Dolj, recoltatul la mazăre boabe.