Cum deosebim un produs tradițional de unul industrial

450

Târgurile sunt invadate de vânzători ambulanți ce se laudă cu marfă tradițională, însă mulți dintre ei nu comercializează altceva decât produse fabricate în mod industrial.
Producătorii tradtionali de la noi din țară duc o luptă la baionetă cu marile corporații ce vin pe piață cu alimente ce nu mai au nici o legătură cu gustul adevărat al mâncării românești. Multă lume este păcălită, crezând că dă banii pe un produs tradițional. În realitate, nu primește altceva decât un aliment făcut în condiții industriale, conținând multe chimicale.
Călin Matieș îi învață pe români cum să se ferească de astfel de țepe. „Trebuie să fie afișat atestatul de la Ministerul Agriculturii. Asta certifică tot. Spune istoria produsului. Nu este ușor să faci produse tradiționale, dar satisfacțiile sunt mari pentru că au o valoare în plus față de celelalte produse. Noi suntem controlați de trei ori mai sever decât marii producători, decât cei care vând în hypermarket. Nu se pune problema ca produsele noastre să nu fie sanatoase”.