Cum poți avea o fermă cu doar câțiva dolari pe an

693

Dacă îți dorești să ai o fermă dar să nu cumperi pământ pentru a face acest lucru, există o posibilitate: să închirieze o exploatație agricolă în valoare de câteva milioane de dolari, amplasată pe o fășie de pământ din Țara Galilor, scrie Modernfarmer.com.

ntr-o zonă cu un peisaj impresionant, oferit de zona calcaroasă de pe coastă, unde se regăsesc specii rare de plante sau fluturi există o posibilitate unică pentru cei care vor să crească oi.

Importanța semnificativă a regiunii ca habitat natural pentru speciile rare a determinat organizația non-profit, National Trust, să conserve acest loc din 1895. Anul trecut, aceasta a cumpărat cele 56 de hectare din Parc Farm pentru 1,4 milioane de dolari, împrreună cu dreptul pentru pășunat pe cele 300 de hectare în zona din apropiere denumită Great Orme(Marele Orme). Intenția acestei ogranizații este de a nu pierde tradiția pășunatului, deoarece astfel se păstrează mai bine ecosistemul.

Săptămâna trecută, National Trust a anunțat că are de gând să închirieze unui agricultor demn pentru următorii 10 ani Parc Farm, care vine la pachet cu o fermă și o turmă de oi. Agricultorul urmând a plăti o chirie de 1,5 dolari pe an. După ce a fost făcut acest anunț, organizația a fost asaltată cu oferte. Reprezentanții ONG-ului spunea că primeau circa 100 de apeluri telefonice pe oră. (Integral pe capital.ro)