Home Agricultura Cum a reorganizat PSD structurile agricole judetene

Cum a reorganizat PSD structurile agricole judetene

718 views

Agricultorii nu mai trebuie sa bata la trei usi atunci cand au de rezolvat o problema.

În urma noilor reglementări legislative referitoare la reorganizarea din cadrul instituţiilor publice, Camerele Agricole, care erau subordonate consiliilor judeţene, şi Compartimentele de Inspecţie şi Control, entitate distinctă care ţinea direct de minister, au trecut, prin comasare, în cadrul Direcţiilor pentru Agricultură Judeţene.

Aceste reglementări s-au aplicat peste tot în ţară. Direcţiile pentru Agricultură Judeţene funcţionează în subordinea Ministerului Agriculturii, în timp ce Camerele Agricole erau în subordinea consiliilor judeţene. În urma numeroaselor restructurări făcute în ultimii ani, vechile Direcţii Agricole au rămas cu foarte puţini oameni, astfel încât prin aducerea în cadrul acestora a Camerelor Agricole şi a Compartimentelor de Inspecţie şi Control în agricutură, s-a dorit revitalizarea activităţii acestei instituţii rebranduite.

Tot personalul din fostele structuri de organizare a fost preluat şi s-au păstrat coordonatele principale de activitate. Este bine însă pentru cetăţeni, deoarece nu mai trebuie să bată pe la uşile a trei instituţii, ci doar la una singură, pentru a se întoarce acasă cu rezolvarea doleanţei.
Toate activităţile vechii Camere Agricole se vor menţine, inclusiv participările la târguri şi expoziţii şi organizarea de loturi demonstrative. Mai trebuie spus că inspecţiile pe agricultură se vor face potrivit unei tematici lunare: depozite agricole, vie, vin, legume, fructe, ouă, carne, lapte, organisme modificate genetic, agricultură ecologică etc. O altă noutate este că va exista suport din partea APIA şi AFIR pentru o cât mai bună şi corectă informare a oamenilor.