Cum sa alegem o bere buna, cumparand online?

443

Cum să alegem o bere bună, cumpărând online? Puțini sunt cei care refuză o bere rece atunci când se relaxează, dar și mai puțini cei care știu să o aleagă corect. Care sunt diferențele dintre una sănătoasă și una care nu oferă niciun beneficiu? Cum recunoaștem o bere de calitate, care oferă într-adevăr momente de relaxare și ne răsfață simțurile?

Potrivit specialiștilor de la băuturi.ro, cel mai cool magazin online de băuturi alcoolice și non-alcoolice din România, există câteva aspecte la care să ne uităm atunci când cumpărăm o bere, chiar și de pe internet, cu livrare la domiciliu.

În primul rând, cea mai bună bere este cea de manufactură, nepasteurizată, care nu are porumb și alte chimicale sau alcool adăugat după fermentație. Desigur, nu aveți de unde să știți dacă se respectă Legea purității berii, însă alegând una nepasteurizată sau nefiltrată, realizată din malț și hamei. Sporiți astfel șansele de a bea una corectă.

Un alt aspect de care trebuie ținut cont este ambalajul în care este îmbuteliată berea. Berile la sticlă își păstrează cel mai bine calitățile, în vreme ce berile distribuite la Pet sau la doză include aditivi care le ajută să țină mai mult.

„Producătorii industriali de bere caută să obţină o bere mediocră, un compromis între calitate și preț. Astfel, ei înlocuiesc malțul de orz cu mălai, acesta fiind mai ieftin. Chiar și berile premiate îl conțin, din păcate”, precizează specialistul de la băuturi.ro.

Legea Purității Berii, batjocorită

Apărută în Germania în anul 1500, Legea Purității Berii specifică faptul că berea nu poate fi obținută decât din malț, hamei, drojdie și apă. Puțini sunt însă cei care duc mai departe tradiția, tot mai mulți producători alegând soluții de compromis. Astfel, specialiștii atenționează că multe beri cunoscute sunt obținute prin adaos de apă sau alcool, prin utilizarea surogatelor de malţ (pir-glucoză) sau de hamei (pelin, genţiană). Nu fac rabat nici de la adaosul de îndulcitori naturali (zahăr, dextrine, glucoză) sau artificiali (zaharină – E954, ciclamaţi – E952, aspartam – E951), de antiseptici şi neutralizanţi (dioxid de sulf E220 şi sulfiţi, acid salicilic, acid boric E284) sau cel de coloranţi, cum ar fi caramelurile – E150.

Desigur, aceste ingrediente nu vor apărea niciodată pe etichete.

“A bea o bere ar trebui să fie un răsfăț al simțurilor, o ceremonie. Din păcate, puțini sunt cei care privesc lucrurile astfel, majoritatea alegând să își satisfacă nevoi primare, fără să conștientizeze că beneficiile pe care le primesc sunt cel mult la jumătate decât dacă s-ar îndrepta către băuturi calitative, corecte”, mai spun reprezentanții magazinului online.