Cum se explică preţul mai scăzut al merelor poloneze

538

Profesorul Victor Lacatus a aratat de ce romanii ajung sa cumpere mere importate.

Spre deosebire de Valeriu Tabara, care a fost neasteptat de dur cu Achim Irimescu in urma declaratiilor facute miercuri seara in cadrul emisiunii Agricultura la Raport, profesorul Victor Lacatus, membru titular ASAS a fost ceva mai bland cu actualul sef al MADR.

“Eu presupun ca Achim Irimescu n-are cum sa nu stie rezolutia Parlamentului European pentru agricultura durabila in Uniunea Europeana. Se discuta despre alocarea de fonduri pentru a putea conserva fondul genetic de care beneficiaza Romania. Uniunea Europeana vrea sa sustina lucrul in comun intre cei care lucreaza in cercetare si fermieri”, a spus Lacatus, care a mai adaugat.

“Din informatiile mele, anul 2016 a fost unul favorabil. Avem o productie de mere extraordinara, dar noi importam mere. De ce importam mere? Cine poate sa ne raspunda la aceasta intrebare? In Polonia am inteles ca se da o prima pentru marfa care merge la export si astfel merele lor sunt mai ieftine ca ale noastre”, a marturisit invitatul lui Ovidiu Ghinea din platoul emisiunii Agricultura la Raport.