Cum va fi vremea in aceasta iarna

468

Administrația Națională de Meteorologie a făcut publică o estimare a valorilor de temperatură și precipitații pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie. 

Toată lumea vrea să știe dacă vom avea zăpada de Crăciun. Din afirmațiile de până acum ale meteorologilor reiese că doar cei care vor alege să-și petreacă Sărbătorile de Iarnă la munte vor avea parte de scartaiat sub talpa bocancului. Dintre cele trei luni de iarnă, cea mai bogată în precipitații pare a fi, la acest moment, februarie.

În decembrie, precipitațiile lunare vor fi în general peste normele climatologice, exceptând local vestul, nord-vestul și sudul țării, unde acestea vor fi apropiate de medii. Temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în sudul, sud-estul și local vestul teritoriului, iar în rest se vor putea situa sub media climatologica.

În ianuarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei în sudul, sud-estul și local vestul teritoriului, iar în rest se vor putea situa sub media climatologica. Cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de norme local în est și sud-est și se vor situa, în general, peste media climatologica în restul țării.

În februarie, valorile medii lunare ale temperaturii aerului vor fi apropiate de normă în cea mai mare parte a țării. Cantitățile totale de precipitații vor avea o tendința spre excedent în vestul și centrul țării, iar în celelalte regiuni vor fi apropiate de normele climatologice.