Cum va fi vremea în următoarele trei luni

502

 August și septembrie vor fi marcate de secetă. Situația se va îndrepta tocmai în octombrie.

Administrația Națională de Meteorologie a prezentat o estimare a valorilor de temperatură și precipitații pentru lunile august, septembrie și octombrie. Specialiștii ANM precizează însă că gradul de probabilitate al unui astfel de raport este de numai 60%. Astfel, agricultorii sunt sfătuiți să urmărească în continuare prognozele meteorologice care nu pot fi făcute pe mai mult de trei zile.

În august, temperatura medie a aerului se va situa peste normalul perioadei în sud-estul țării și local în sud, est și în vestul extrem, iar în rest vor fi valori termice apropiate de media climatologica. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

În luna septembrie, regimul termic al aerului va avea valori peste normele climatologice în sud-estul și local în sudul, estul și extremitatea de vest a țării iar în rest temperaturile medii lunare vor fi apropiate de norme. Cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, exceptând centrul țării, unde acestea vor fi apropiate de valorile normale.

În octombrie, temperatura medie lunară a aerului va înregistra valori mai ridicate decât normalul perioadei în sud-estul țării și local în sudul și vestul extrem, iar în rest aceasta se va apropia de media climatologica. Cantitățile totale de precipitații vor fi normale în sud-estul și local în sudul țării, iar în nord-estul, centrul și vestul extrem precipitațiile pot fi peste mediile acestei luni.