Home exclusiv Cum va fi vremea la sfârșitul acestei săptămâni

Cum va fi vremea la sfârșitul acestei săptămâni

690 views

Weekend-ul debutează cu temperaturi neașteptat de scăzute pentru această perioadă.

Vineri, vremea se va răci accentuat și în sud-est și va deveni racoroasă în toată țara. Cerul va fi variabil în vest, dar va avea innorări temporar accentuate în celelalte regiuni. Local în centru, sud și est și izolat în rest vor mai fi averse și descărcări electrice, iar cantitătile de apa vor depăsi punctiform 20…25 l/mp. Vântul va avea unele intensificări în Dobrogea și în estul și sud-vestul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa între 16…17 grade în Transilvania și în Subcarpații Getici și 27 de grade în sudul Olteniei.

La București, vremea va fi în general instabilă și va continuă să se răcească. Cerul va prezența innorări temporar accentuate și îndeosebi în cursul zilei, pe arii relativ extinse vor fi mai ales averse și descărcări electrice, iar cantitătile de apa vor depăsi punctiform 20…25 l/mp cu precădere în zonă Caratilor Meridionali și de Curbură. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Litoral

Sâmbătă, vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul ploilor fată de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu unele innorări, mai ales în prima parte a zilei îndeosebi în zonă Carpaților Meridionali, unde insă numai izolat și trecător va plouă slab. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele pe crește. Temperatură aerului va crește ușor.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin ziua, insă va prezența unele innorări spre sfârșitul intervalului în masivele nordice, unde pe spații mici trecător va plouă slab și vor fi posibile descărcări electrice. Vântul va suflă slab și moderat, cu unele intensificări temporare. Temperatură aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

Munte

Vineri, remea se va răci accentuat. Cerul va fi variabil, temporar mai noros ziua. După-amiază și seară trecător vor fi averse slabe și posibil descărcări electrice. Vântul va suflă moderat cu intensificări temporare, cu viteze ce vor depăsi la rafală 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 23 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade. Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 24 și 26 de grade.

Sâmbătă, deși valorile termice vor crește ușor fată de ziua precedentă, vremea va fi racoroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vântul va suflă moderat cu intensificări temporare, în special ziua, cu viteze ce vor depăsi la rafală 50 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 26 de grade, iar cele minime între 15 și 17 grade.Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 23 și 25 de grade.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, cu valori termice în creștere. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va suflă slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 27 de grade, iar cele minime între 16 și 20 de grade. Temperatură apei mării va fi cuprinsă între 22 și 25 de grade.