DACA ATI CUMPARAT ASA CEVA, RETURNATI IMEDIAT PRODUSELE LA MAGAZIN

286

Lanțul de magazine Mega Image a anunțat că retrage de la vânzare două tipuri de produse care conțin anșoa, un pește mic ce trăiește în Marea Mediterană și în Oceanul Atlantic.

Este vorba despre anșoa la borcan și la conservă. Produsele au fost retrase din toată rețeaua de magazine deoarece producătorii au descoperit că în cutiile de conservă și în borcane există acid ftalic – o substanță folosită în producerea maselor plastice – și le cer celor care au cumpărat aceste produse să le returneze cât mai repede.

„Mega Image a retras de la vânzare din toatp rețeaua produsele: DLL ANSOA BORCAN 100G, nr. lot 8095, termen de valabilitate 15/07/2019 și DLL FILE ANCHOIS CU CAPERE 50G, nr lot 8059, termen de valabilitate 15/06/2019. Informarea de retragere de la vânzare a celor două produse provine de la Delhaize Belgia. În cadrul programului de autocontrol, producătorul acestor produse, Charlier Brabo Group, a depistat prezența substanței Ftalat (esteri ai acidului ftalic) doar asupra loturilor sus menționate”, arată Mega Image, într-un comunicat de presă.