Daea, negocieri privind borcanul cu miere, la Bruxelles

2

Cum va fi etichetată mierea, situația piețelor, transportul animalelor, bioeconomia și directiva privind emisiile industriale sunt câteva dintre temele pe care ministrul agriculturii, Petre Daea, le discută cu omologii săi în cadrul primei reuniuni a Consiliului AgriFish din anul 2023 ce are loc luni, 30 ianuarie, la Bruxelles.

„Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, va participa luni, 30 ianuarie 2023, la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, care se va desfășura la Bruxelles. Facem precizarea că de la 1 ianuarie 2023 Suedia a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene”, se arată într-un comunicat al MADR remis redacției AgroTV.

În deschiderea întâlnirii, Președinția suedeză va face o prezentare a programului său de lucru pentru semestrul în curs în domeniul agriculturii și pescuitului.

De asemenea, oficialii europeni vor primi informații de la delegația germană cu privire la Forumul Global pentru Alimentație și Agricultură, care s-a desfășurat la Berlin, la data de 21 ianuarie 2023, se mai arată în comunicatul citat.