Dâmboviţa: Furturi de fructe din livezi, cercetate de poliţişti

541

Ieri, 13 septembrie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Raciu au identificat principalii bănuii de furtul unor fructe dintr-o livadă, în persoanele a doi bărbați de 64 și 67 de ani, ambii din Raciu.

Din cercetări a reieșit că în 9 septembrie a.c., aceștia ar fi pătruns în livada unui bărbat, de unde ar fi sustras aproximativ 800 de kilograme de prune.

Pe numele bărbaților, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de furt, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție legală prin Parchet.

Polițiștii atrag atenția că proprietarii de terenuri pot contribui la prevenirea furturilor de pe câmp sau din livezi prin conștientizarea responsabilității pe care o au în asigurarea integrității culturilor. Potrivit legislației în vigoare, persoanele fizice sau juridice care dețin, cu orice titlu, terenuri agricole își pot organiza, în asociere sau individual, paza culturilor de pe câmp, cu paza proprie sau prin societățile specializate de pază.

Totodată, având în vedere că se apropie sezonul recoltelor, polițiștii vor include în itinerariile de patrulare punctele de acces de/din câmp, precum și drumurile de exploatare agricolă și vor verifica legalitatea transporturilor de produse agricole pe arterele de circulație.

De asemenea, poliția solicită sprijin din partea autorităților locale în vederea identificării unor metode eficiente de organizare a pazei comunale, obligativitate stipulată în cuprinsul Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.