Daniel Constantin: Nu cred că trebuie să ne speriem de studiul OMS privind carnea

564

Studiul prezentat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) privind produsele din carne și carnea roșie nu trebuie să reprezinte un motiv de îngrijorare până când nu se vor pronunța cele trei instituții ale statului abilitate cu sănătatea umană, a declarat, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

„Nu este un moment care trebuie să ne sperie pentru că avem pe de o parte Agenția Națională pentru Protecția Consumatorului, iar pe de altă parte, ANSVSA și Ministerul Sănătății. Sunt cele trei entități legale care trebuie să se pronunțe. Nu aș face alte comentarii decât după ce specialiștii se pronunță, dar nu cred că este un motiv de îngrijorare și nu cred că trebuie să ne speriem de acest studiu. Am văzut reacții și dintr-un sens și din celălalt, dar este de datoria celor trei instituții din țara noastră care se ocupă de sănătatea umană să analize foarte clar ce se spune acolo”, a declarat, la Indagra, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

Consumul de carne procesată poate provoca apariția unor forme de cancer ale sistemului digestiv, în timp ce consumul de carne roșie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice, conform unui nou raport dat publicității luni de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), transmite Reuters.

Potrivit evaluărilor OMS, consumul de carne procesată precum cârnații, mezelurile sau preparatele din conserve poate fi cancerigenpentru oameni la fel cum „probabil” este și consumul de carne roșie. (AGERPRES)