Daniel Constantin se arată bucuros de numirea lui Grindeanu ca premier

512

Copreședintele ALDE va face parte din noua echipă de guvernare, dar încă nu se știe public în fruntea cărui minister va fi numit.

Președintele Klaus Iohannis a avut o comportare ciudată în aceste zile, însă în cele din urmă a acceptat ca social-democratul Sorin Grindeanu să ocupe funcția de premier. Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale în perioada în care Executivul era condus de către Victor Ponta, crede că România a evitat o criză politică fără precedent. Copreședintele ALDE se arată încrezător în planul de guvernare pe care partidul său îl va desfășura împreună cu PSD.

“În primul rând mă bucur foarte tare că a luat sfârșit criza politică. Ea, în primul rând, cred că nu trebuia să fie generată. România avea nevoie de Guvern mult mai devreme, pentru că sunt deja câteva măsuri care nu au putut fi prorogate, altele nu au putut fi implementate începând cu 1 ianuarie. Așa cum s-a spus anterior, ațteptăm să ne apucăm cât mai repede de treabă. Sper ca în câteva zile să avem Guvernul instalat și programul de guvernare să fie implementat. Mă bucur foarte tare că votul românilor în sfârșit se va pune în practică”, a declarat Daniel Constantin.

Acesta este de părere că nu contează numele celor ce vor face parte din echipa lui Sorin Grindeanu și nici partidul din care aceștia provin. “Cred că e mai puțin important acum. Acum sunt ultimele reglaje pe ceea ce înseamnă programul de guvernare, pe ceea ce înseamnă bugetul, pentru că toate lucrurile trebuie să fie cât mai repede definitivate. Astea sunt lucruri secundare: câte ministere, care sunt oamenii. Știu că este interesant pentru presă, dar pentru noi sunt lucruri secundare. Lucrurile vor fi anunțate în câteva zile, nu este o problemă foarte mare. Sunt discuții care, așa cum am spus anterior, încep imediat după desemnarea premierului”, a arătat Daniel Constantin.