De ce să folosești cenușa la roșii și ce lemn este bun – secretul legumicultorilor

7

Legumicultorii profesioniști cunosc deja beneficiile cenușii pentru culturile de roșii. Cenușa obținută din arderea lemnelor este un îngrășământ natural care favorizează creșterea acestora.

Cenușa provenită de la lemnele care nu au fost lăcuite sau contaminate cu alte substanțe este un îngrășământ natural de care trebuie să profite fiecare legumicultor. Aceasta conține potasiu, zinc, calciu, fier, fosfor și mangan.

Cum utilizăm cenușa

Cenușa trebuie folosită în timpul perioadei de înflorire a plantelor. Tot ce trebuie să faci este să presari o cantitate mică de cenușă în jurul acestora. De asemenea, poți adăuga cenușă în groapa unde vei planta răsadurile de roșii.

În cazul în care ph-ul solului este acid sau alcalin, cenușa te poate ajuta să scazi din aciditatea pământului. 

Cenușa poate fi folosită și pentru tratarea semințelor de roșii înainte de plantare. Pentru a face acest lucru, amestecă două linguri de cenușă într-un litru de apă. Pune semințele în această soluție și lasă-le să stea timp de 2 zile, apoi poți să le plantezi. 

Un alt lucru benefic este că aceasta poate fi folosită și la ardei, ridichi, varză sau morcovi.