Peste 75 de cazuri de îmbolnăvire și un deces au fost înregistrate în ultimele săptămâni din cauza chiftelelor de vită din burgherii McDonald’s.
Deși McDonald’s spune că chiftelele cu carne de vită nu sunt sursa principală a recentului focar de E. coli din USA, potrivit declarației de duminică a lui Cesar Piña, directorul lanțului de aprovizionare al companiei. Testele efectuate de Departamentul de Agricultură din Colorado au avut rezultate negative în privința chiftelelor de vită, conform agriculturedive.com
Focarul de E. coli a cauzat până acum peste 75 de cazuri de îmbolnăvire, inclusiv 22 de spitalizări și un deces, afectând 13 state din USA. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) presupun că focarul poate fi din două motive: ceapa tăiată sau chiftelele de vită, dar încă nu au confirmat care ingredient este vinovatul.
Săptămâna trecută, McDonald’s a scos Quarter Pounders din meniul regiunii afectate, după ce chiftelele au fost testate, lanțul le-a cerut furnizorilor săi de carne să pregătească un nou stoc de chiftele proaspete pentru Quarter Pounders. Din 2018, McDonald’s folosește exclusiv carne de vită proaspătă pentru aceste burgeri.
Burgerii Quarter Pounder vor reveni în meniul din SUA următoarea săptămână.
Circa 900 de restaurante din statele Colorado, Kansas și Wyoming, precum și din anumite regiuni ale statelor Idaho, Iowa, Missouri, Montana, Nebraska, Nevada, New Mexico, Oklahoma și Utah, vor relua vânzarea burgerilor fără ceapă, în urma măsurii luate de McDonald’s de a retrage ceapa de la furnizorul Taylor Farms din Colorado Springs.