Depozitul din Pasul Mestecăniș este gata

474

Ecologiștii s-au agitat degeaba. Bucovina are groapă de gunoi în vârful muntelui.

În locul unui complex de agrement care să satisfacă pretențiile turiștilor ce își doresc vacanțe la superlativ în Bucovina, în Pasul Mestecăniș, aflat pe DN 17, între Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, a apărut o frumusețe de groapă de gunoi.

Investiția din județul Suceava a fost contestată de către localnici, dar și de către organizațiile de ecologiști din zonă, numai că proiectul a mers înainte. În acest moment, Consiliul Județean Suceava, titularul obiectivului, se pregătește să organizeze licitia pentru serviciile de operare care se vor desfășura la acest depozit de deșeuri.

”Ne pregătim pentru licitație și sperăm ca în toamna anului viitor să fie operaționale ambele depozite. Am ținut cont de solicitările localnicilor și am cerut să fie pus în aplicare tot ceea ce am convenit cu ei, de la instalații de supraveghere video până la transparența totală a activităţii”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Potrivit ziarului Monitorul de Suceava, situația terenului pe care este amplasat depozitul a fost rezolvată, acesta fiind transferat de la Consiliul Local Pojorata în proprietatea Consiliului Județean Suceava. Aceeași publicație mai precizează că activitatea de colectare și transport a deșeurilor va fi organizată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Suceava, din care fac parte toate cele 114 unităţi administrativ-teritoriale și Consiliul Județean.