Deputatul Neviser Zaharcu salută adoptarea Legii privind investițiile în irigații

483

Deputatul tulcean Neviser Zaharacu a declarat într-un comunicat de presă că salută adoptarea legii privind investițiile în irigații, adoptată marți.

“Salut adoptarea Proiectului de Lege privind modificarea și completarea Legii îmbunătățirilor funciare, în care un capitol esențial îl reprezintă Planul Național de Irigații. În ședința de vot final de astăzi, Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat acest proiect legislativ, care prevede alocarea sumei de peste un miliard de euro în perioada 2016-2020 pentru reabilitarea sistemului național de irigații.

După ce inițial s-au opus, la votul de acum două săptămâni, deoarece nu au știut exact ce votează, parlamentarii liberali au agreat astăzi această lege deosebit de importantă pentru viitorul agriculturii românești, proiectul fiind adoptat cu 307 de voturi pentru și un singur vot împotrivă.

Actul normativ prevede suplimentarea numărului angajaților Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare cu 995 de oameni, introducerea unui abonament pentru zona de irigare și de desecare, precum și normalizarea regimului de proprietate. De asemenea, proiectul de lege prevede alocarea unui buget multianual, din 2016 până în 2020, în valoare de 1,15 miliarde de euro, anul viitor urmând să fie repartizată suma de 145 de milioane de euro sectorului de irigații.

Sub presiunea fermierilor aflați în balconul sălii de plen a Camerei Deputaților, liberalii au votat de această dată corect, fiind vorba de un proiect național. Sunt convinsă că implementarea Programului Național de Investiții în Irigații va constitui un balon de oxigen atât pentru agricultură românească, cât și pentru fermieri, inclusiv pentru tulceni”. (Sursa foto: facebook.com)