Diabeticii ar putea scăpa de înţepături

495

Nivelul zahărului din sânge va putea fi testat cu un dispozitiv care doar “gustă” pielea.

Persoanele care suferă de diabet și atleții vor putea în curând să-și testeze nivelul de zahăr din sânge și respectiv nivelul de acid lactic, produs în exces în timpul antrenamentelor intense, cu ajutorul unui dispozitiv portabil la încheietura mâinii care “gustă” prin piele, informează fabricantul PKvitality, citat de Live Science.

Dispozitivul “K’track Glucose”, care va avea prețul de 149 de dolari, îi va ajuta pe diabetici să scape de înțepăturile în degete pentru determinarea nivelului de zahăr din sânge.

Asta nu înseamnă că totuși nimic nu le va penetra pielea. Totuși, în loc de înțepăturile uneori dureroase, dispozitivul K’track introduce în stratul superior al pielii ace minuscule cu diametrul mai mic de jumătate de milimetru, care extrag o mică cantitate de fluid care apoi este analizată de senzori ce identifică nivelul de glucoză.

Folosind și o aplicație K’track pentru Android sau dispozitive iOS, utilizatorii vor putea să-și monitorizeze nivelul de glucoză în timp.

În cazul atleților, un dispozitiv portabil de 199 de dolari, “K’Track Athlete”, depistează nivelul de acid lactic, care arată cât de bine răspunde corpul la antrenamente și cât de mult ar trebui să dedice un atlet pentru recuperare după un efort intens, explică PKvitality. Întrucât dispozitivul este unul portabil, atleții nu vor trebui să-și oprească antrenamentul pentru a-și măsura nivelul de acid lactic.

Deși tehnologia este una nouă și le-ar putea face viață mai ușoară atât diabeticilor, cât și atleților, nu se știe când vor ajunge dispozitivele K’track ale PKvitality la mâinile utilizatorilor, notează Live Science, precizând faptul că firma producătoare așteaptă ultimele aprobări de la autoritățile de reglementare pentru a-și pune în vânzare produsele.