Dorin Cojocaru (APRIL): L-aş aştepta pe Hogan la aeroport, ca să arunc cu lapte stricat în el

546

Preşedintele Asociaţiei Patronatelor din Industria Laptelui  din România (APRIL) , Dorin Cojocaru, a protestat faţă de politicile europene care au pus în pericol sectorul laptelui. Supărat pe oficialii de la Bruxelles, el a declarat că ar vrea chiar să arunce cu “lapte stricat” în comisarul european pentru Agricultură, care va veni la Bucureşti în 20 septembrie.

“Va veni în România ca să se plimbe pe Kiseleff, să viziteze corturile de la un târg. Eu l-aş aştepta în aeroport, ca să arunc cu lapte stricat pe el, pentru ce se întâmplă. Eu le-am spus de mult să facă ceva, să vândă în afara spaţiului intracomunitar laptele, după abolirea cotelor, ca să nu ne mâncăm între noi, să nu se anihileze producătorii din diferite ţări europene reciproc”, a declarat Cojocaru.

Potrivit declaraţiilor acestuia, este puţin probabil ca producătorii de lapte din Europa să mai facă faţă provocărilor de pe pieţe, după ce Australia a decis să aducă vaci, pentru ferme-mamut din Turcia, iar China şi-a dezvoltat ferme cu capacităţi de peste 200.000 de capete, în care produce lapte pentru piaţa din Rusia.

“În aceste condiţii, deşi ne plângem de embargoul rusesc, e puţin probabil ca după ridicarea acestuia, Rusia să mai importe lapte din Europa şi să renunţe la China”, a mai spus preşedintele APRIL.