Emil Dumitru: Această lege îi favorizează pe cei ce dețin fonduri de vânătoare

446

Invitat în cadrul „Jurnalului de Agricultură”, Emil Dumitru, președintele PRO AGRO, a ținut să precizeze lacunele Legii vânătorii.

„Din punct de vedere juridic, legea mai are multe alte lacune care mai trebuiesc îndreptate. Este vorba de modul în care se fac constatările la pagube. Există un articol acolo, în care se prevede faptul că fermierul trebuie să își ia toate măsurile asiguratorii pentru a nu-i fi provocate pagube de către animalele sălbatice. Ori, dacă discutăm de practică, atunci când semănăm,  ce putem să facem? Să punem gard electric la fiecare parcelă în parte? Ca porcul mistreț să nu vină și să ne scoată sămânța din pământ?”, a spus Emil Dumitru, președintele PRO AGRO.

Acesta a  mai adăugat că „mi se pare că se creează inechitate prin acest act normativ, este clar că trebuie  analizat foarte bine și nu trebuie să antagonizăm sectoarele. Nu avem o problemă cu vânătorii,  dar avem o problemă cu inechitatea. Dacă mă întrebați pe mine, această lege îi favorizează pe cei ce dețin fonduri de vânătoare. Asta e adevărata  față  a legii. Practic ar trebui să existe o justă despăgubire. Nu sunt puține cazuri în care vânătorii  merg cu  Jeep-urile pe parcele noastre de grâu și  fac niște  urme  infiorătoare și ne creează pagube. Este un sport, îl respectăm, dar trebuie să existe o echitate.”