Emil Dumitru (Pro Agro): Vrem să discutăm cu comisarul Phil Hogan de ce Comisia acceptă ajutoare mascate în alte state

541

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a anunţat că în 20 septembrie comisarul pentru Agricultură, Phil Hogan, se va afla în România, în cadrul unei noi vizite oficiale.

Cu această ocazie, reprezentanţii confederaţiilor din sectorul agricol vor să discute cu el despre anumite subiecte considerate a fi extrem de delicate, cum ar fi cele din sectorul laptelui sau al infrastructurii de irigaţii.

Mai mult, preşedintele Pro Agro, Emil Dumitru, vrea să analizeze situaţia în care sunt fermierii români, din cauza “discrimnărilor” din sistem. “Aş vrea să discutăm (cu Phil Hogan, n.red.) despre câteva aspecte tehnice şi politice, de ce unii sunt favorizaţi, şi alţii nu şi de ce unor state li se permite să le acorde fermierilor ajutoare mascate, pe care Comisia le acceptă, şi nouă nu. Nu mai departe de acum două săptămâni Franţa a deblocat fonduri şi a intervenit pe piaţa cărnii de porc, de exemplu. Trebuie să ştim dacă suntem pe o piaţă comună, concurenţială,sau nu”, a precizat preşedintele Pro Agro, pentru AGRO TV.