Emil Dumitru a sărit la gâtul lui Vasile Apostol, de la “irigațiile” care nu irigă

491

Prezent in studioul emisiunii Agricultura la Raport, presedintele Pro Agro si-a exprimat nemultumirea vis-a-vis de noul program de guvernare.

Petre Daea a fost instalat in functia de ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, insa deocamdata nu s-au anuntat numele celor care vor ocupa fotoliile destinate secretarilor de stat. La bursa zvonurilor, cele mai mare sanse le au Gheorghe Vlad, liderul legumicultorilor din Romania, si Vasile Apostol, de la Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare.

Emil Dumitru, liderul celei mai mari ligi a agricultorilor din Romania, si-a exprimat nemultumirea. “Domnul Vlad este agricultor de-al nostru si m-as bucura sa-l vad acolo, la minister. Dar trebuie sa stie ca dumnealui o sa trebuiasca sa raspunda nu in fata celor care il vor pune in functie, ci in fata agricultorilor pe care ii reprezinta. O sa-i fie foarte greu. Am inteles ca domnul Daea ar vrea sa il aduca la MADR si pe Vasile Apostol, de la Imbunatatiri Funciare. Asa ceva nu mi se pare normal, sa fie promovat intr-o asemenea functie un om care trebuia sa se ocupe de irigatii intr-o tara in care nu avem irigatii. La cat de multi bani s-au cheltuit in ultimii 27 de ani, puteam sa avem tevi de inox in tot sistemul de irigatii din Romania. Daca vrem sa cheltuim si miliardul asta de pomana, atunci sa-l aduca pe domnul Apostol, ca se pricepe la cheltuit bani de pomana”, a spus presedintele Pro Agro.

Acesta a fost foarte aproape de a ocupa functia de secretar de stat in perioada in care Achim Irimescu a condus MADR. Acum, Emil Dumitru a semnalat cateva aspecte pe care le considera hazardante in programul de guvernare al aliantei PSD – ALDE.

“In programul de guvernare sunt multe utopii. Centrele de colectare a pieilor si a lanii sunt imposibil de realizat. Noi nu putem concura in acest sector cu Australia si Noua Zeelanga. Noi trebuie sa ne orientam catre oi de carne. Domnul Daea vrea sa faca performanta, dar pe langa MADR sunt niste baieti care doar sa fac ca se pricep la agricultura”, a spus Dumitru.

In cadrul emisiunii Agricultura la Raport, seful Pro Agro l-a mai avut alaturi si pe Gheorghe Vlad. Acesta din urma a vorbit ca si cum ar fi cu un picior in curtea MADR. Un alt nume vehiculat pentru un post de secretar de stat este cel al lui George Turtoi, specialist in acordarea de fonduri europene.