Home Stiri agricole Emil Dumitru(Pro Agro): Ploile și ninsorile de acum va îngreuna recoltatul și...

Emil Dumitru(Pro Agro): Ploile și ninsorile de acum va îngreuna recoltatul și campania de eliberare a terenurilor

847 views

După o vară caniculară, în octombrie, în România au început ploile și ninsorile. Vremea rea i-a luat pe nepregătite pe agricultorii și oficialii români, chiar dacă unii dintre ei recunosc că ar fi trebuit să se aștepte la asemenea schimbări bruște de vreme.Preciptațiile, însă, le vor face probleme și pe termen mediu celor care operează în agricultură fiindcă, din cauza lor, recoltarea se va face cu dificultate iar apoi curățarea terenurilor în vederea pregătirii solului pentru culturile cu păioase va fi foarte greu de făcut.

“Trebuie să recunoaștem că vremea ne-a luat pe nepregătite deși ar fi trebuit să ne așteptăm ca după seceta mare din vară să apară căderi masive de precipitații. Cantitatea de precipitații care cade într-un an e cam aceeași, dar distribuția poate fi diferită. Am discutat cu meteorologii și ne-au spus că vremea va reveni la normal.  Temperaturile mici nu au afectat culturile de porumb, dar ploile și ninsorile îngreunează recoltatul. Cei care trebuie să culeagă au de așteptat ca producția să ajungă la umiditatea ideală, pentru a putea fi depozitată sau vândută”, a precizat președintele Pro Agro, Emil Dumitru.

Acesta a mai declarat că, din cauza precipitațiilor, vor apărea probleme și la debarasarea terenurilor în vederea înființării de culturi de păioase, așa că este posibil ca unii agricultori să renunțe la acestea în favoarea unor culturi de primăvară