Eu sunt Isus Nazarineanul, pe care tu il persecuti

421

Sfantul Paul, iubit de Isus, a fost oprit de el in timp ce era persecutor.

Auzindu-i glasul, Paul l-a intrebat: “Cine esti, Doamne?”, iar Isus i-a descoperit ca este cel pe care il persecuta. A persecuta pe crestini inseamna a-l persecuta pe Isus.

A vorbi rau de Biserica, a o judeca si a o condamna este a-l ofensa pe Isus. iti cer tie, sfinte Paul, sa imi amintesti aceasta cand sunt pe punctul de a ceda ispitelor,  de a ma pune impotriva credinciosilor lui Isus, chiar daca sunt slabi si pacatosi.

Dumnezeu ne vorbeste, semn ca ne considera capabili sa raspundem, ca ne iubeste! Daca nu ne-ar vorbi, am fi cu adevarat in gol, un gol care seamana cu moartea. „La cine vom merge? Numai tu ai cuvintele vietii vesnice”, spune Petru lui Isus. „Cuvintele mele nu vor trece”, ne asigura Domnul!

AgroPress, folosind calendarul bisericii romano-catolice, iti prezinta in fiecare zi cuvantul prin care Dumnezeu se face cunoscut, ne mangaie, ne purifica, ne da indicatii pentru viata, ne elibereaza, ne cere colaborare, ne ofera curaj, senitatate, chei pentru a deschide inimi inchise, depoziteaza in noi iubire, putere si bucurie.

Le-am pregatit cu bucurie si emotie. Bucurie, pentru ca este o mare slujire a face sa ajunga cuvantul in casa ta. Emotie, pentru ca aceasta slujire sfanta este slujirea ingerilor si a apostolilor, iar noi suntem mici si pacatosi.

Sursa: Fraternitatea „Isus cel Inviat”