Home Stiri agricole Evenimente de promovare a produselor alimentare româneşti la Bruxelles

Evenimente de promovare a produselor alimentare româneşti la Bruxelles

702 views

Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat la Bruxelles, în 15 şi 18 iulie 2016, la sediul Reprezentanței Permanente a României, la două evenimente de promovare a produselor alimentare românești.

Ţara noastră are o tradiție culinară bogată, vinuri de calitate foarte bună și a înregistrat recent produse cu Denumire de Origine Protejată (DOP) și Indicaţie Geografică Protejată (IGP) pe care ne dorim să le facem cunoscute şi la nivel internaţional. Pentru aceasta, evenimentele organizate la Bruxelles au ca scop promovarea produselor românești în rândul omologilor din Reprezentanțele Permanente și din Comisia Europeană precum și în rândul românilor din instituțiile europene.

„Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) sprijină Reprezentanța Permanentă a României la Bruxelles prin punerea la dispoziţie a experţilor care vor asigura prezentarea de produse alimentare reprezentative și de vinuri, alături de materiale promoționale de la companiile producătoare care doresc să se implice în acest demers. Produsele noastre sunt de o calitate foarte bună şi trebuie să le facem cunoscute. Totodată, doresc să îi îndemn pe cât mai mulţi să identifice şi alte produse pentru care să aplice în vederea obţinerii protecţiei la nivel european”, a afirmat ministrul Achim Irimescu, potrivit comunicatului remis de minister.

De asemenea, ministrul a reiterat faptul că toţi producătorii care intenţionează să aplice pentru obţinerea protecţiilor la nivel european se pot baza pe sprijinul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, asigurându-i de totala sa deschidere şi implicare în acest demers.