Creditul Fermierului, măsura de finanțare lansată cu câteva luni în urmă de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), va suferi câteva modificări majore în perioada imediat următoare. Noile componente ale acestei scheme de finanțare vor fi mult mai avantajoase pentru fermieri, întrucât garanția din partea statului va fi la nivel maxim, iar fermierii vor avea voie să-și plătească celelalte datorii prin intermediul acestui credit.
Secretarul de stat Sorin Moise a explicat, pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, toate modificările puse la cale și discutate în ședința pe care oficialii MADR au avut-o azi cu reprezentanții asociațiilor de fermieri și ai distribuitorilor de inputuri
”Creditul Fermierului va apărea cu niște modificări. Până acum, în forma în care el a fost elaborat, avea 80% garanții din partea statului, din partea Ministerului Agriculturii. În forma nouă în care va apărea, va fi cu 100% garanții de stat, deci fermierul nu va mai trebui să vină cu niciun fel de garanție.
Altă modificare este că din Creditul Fermierului se vor putea plăti rate la creditele restante, componentă pe care acest credit nu o avea înainte, în forma în care este la momentul actual.
A treia modificare la Creditul Fermierului este că încercăm să introducem, să fie beneficiari ai acestui credit, inclusiv fermierii care sunt cu restanțe la bănci, adică cei care sunt în bazele de date ale băncilor cu întârzieri, cu restanțe, sau cu obiecte de plată introduse de furnizorii de inputuri sau de alți furnizori”, a precizat Sorin Moise, secretar de stat MADR, în exclusivitate la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.