Exporturi de cereale și carne de oaie prin Casa de Comerț Unirea

12

Casa de Comerț Unirea ar putea deveni un jucător important pentru exporturile românești de cereale și carne de oaie în țările arabe.

Ideea a fost avansată în cadrul întâlnirii pe care secretarul de stat Sorin Moise a avut-o, miercuri, la sediul MADR, cu E.S. domnul Osama Yousef A.A. Alqaradawi, ambasadorul Statului Qatar în Romania pentru a discuta aspecte ce vizează îmbunătățirea cooperării bilaterale în domeniul agriculturii dintre cele două state, informează Ministerul Agriculturii.

În cadrul discuțiilor, E.S. domnul Osama Yousef A.A. Alqaradawi a transmis dorința companiilor qatareze de a continua și îmbunatăți relațiile comerciale cu partenerii din România, principalele produse de interes fiind cerealele, grâul, porumbul, produsele ecologice și carnea de oaie.

Potrivit E.S. domnul Osama Yousef A.A. Alqaradawi, calitatea produselor românești este extrem de apreciată de către consumatorii din Qatar, care își doresc să le regăsească pe piața qatareză pe tot parcursul anului, ceea ce face de mare interes o discuție cu actualii și potențialii furnizori din România în vederea creșterii și stabilizării cantităților.

În acezt sens, secretarul de stat Sorin Moise a prezentat activitatea desfășurată de Casa de Comerț Unirea, modul de funcționare și avantajele pe care aceasta le poate oferi partenerilor externi. Oficialul MADR a subliniat că un acord cu Casa de Comerț Unirea poate oferi stabilitate partenerilor din alte țări.

În cadrul întâlnirii, cei doi oficiali au mai discutat despre efectele schimbărilor climatice asupra agriculturii, provocările privind securitatea alimentară. A fost abordată tematica privind normele pe care trebuie să le îndeplinească exploatațiile agricole în domeniul protecției mediului, obligatorii pentru accesarea plăților directe și a unor măsuri de dezvoltare finanțate prin Planul Național Strategic.

De asemenea, în încheierea întâlnirii, reprezentanții celor două țări au discutat despre participarea României la târgul Agriteq din acest an.