Home Stiri agricole Expoziție de păsări exotice la Grădina Zoologică din Brașov

Expoziție de păsări exotice la Grădina Zoologică din Brașov

1,079 views

Papagali, canari, păsări exotice și indigene sau mixte pot fi admirate în acest weekend la Grădina Zoologică din Brașov. Joi va fi un concurs, unde cele mai frumoase exemplare vor fi premiate de un juriu internațional, din Italia și Anglia, iar vineri și sâmbătă, între orele 9.00 și 17.00, păsările vor putea fi admirate de către vizitatori.

Evenimentul este organizat de Asociația Ornitologică Română, în parteneriat cu Grădina Zoologică și Primăria Brașov. „Expoziția va fi amenajată în clădirea exotică, la etaj. Intrarea la expoziție este gratuită, vizitatorii plătind doar biletul la intrarea în Grădina Zoologică. Noi îi găzduim gratuit, decizia fiind luată de comun acord cu dl. primar George Scripcaru și dl. viceprimar Ciprian Bucur. Mai mult, am fost încurajați să realizăm astfel de evenimente, care în mod sigur se vor bucura de interesul brașovenilor și al turiștilor”, a declarat Alin Pinzaru, directorul Grădinii Zoologice din Brașov.

„Asociația noastră își propune să asigure în primul rând o punte de legătură între românii animați de aceleași interese și, în același timp, să faciliteze comunicarea cu organisme internaționale de același fel, o parte esențială pentru dezvoltarea hobby-ului, întrucât evoluția fondului genetic românesc nu se poate face decât prin colaborarea strânsă cu crescători străini, care de zeci de ani își reproduc păsările în concordanță cu standardele internaționale. Pe măsură ce asociația a crescut ca număr de membri, nevoia de a organiza expoziții a devenit evidentă, întrucat numai așa se putea determina nivelul păsărilor crescute în țară. La Brașov vor fi prezentate peste 200 de exemplare de păsări”, a precizat Marius Nistor, președintele Asociației Ornitologice Române (A.O.R.). (Integral pe www.gazetadeagricultura.info)