Femeile din agricultura românească și-au făcut asociație! Care sunt obiectivele

4

Într-un domeniu dominat, în mare parte, de bărbați, femeile din agricultura românească s-au hotărât să-și facă vocea mai puternic auzită și să se asocieze. Astfel, un grup de fermiere din sectorul vegetal au pus, cu puțin timp în urmă,  bazele Asociației Naționale a Femeilor din Agricultură (ANFA).

În cea mai recentă ediție a emisiunii ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a dialogat cu acestea, pentru a afla care sunt motivele din spatele înființării ANFA, dar și care sunt obiectivele asociației.

”Noi ne dorim, prin prezența noastră aici și prin modul în care activăm, să setăm exemple, să le asigurăm pe doamnele care sunt în fața televizorului acum, că se poate. Este un domeniu frumos, interesant, incitant, provocator. Odată ce intri în agricultură, te poți îndrăgosti iremediabil de acest domeniu”, a precizat Iulia Blagu, președinte ANFA.

În ceea ce privește planurile de viitor ale asociației, acestea vor fi concentrate, în principal, în jurul educației.

”Deși sunt și alte asociații care lucrează foarte mult pentru sprijinirea învățământului dual, spre exemplu, ne-am dori foarte mult să le reamintim tinerilor că agricultura este frumoasă, este un domeniu nobil și poate că bărbații nu s-au înclinat atât de mult în a face asta un target. Poate își doresc doar un tractorist, un mecanizator, dar nu au găsit soluția optimă de a le spune copiilor că agricultura e specială. Cred că acesta este unul dintre planurile mărețe ale asociației”, a explicat Elena Andrei, vicepreședinte ANFA.

”Focusul nostru va fi foarte mult în zona educației. Cursuri pentru tinerele care își dezvoltă acum afaceri în acest domeniu, cursuri care să cuprindă concepte agricole, concepte de management și de gestiune a fermei. În plus, ne dorim să sprijinim femeia din mediul rural. Este un focus pe care puține asociații îl au”, a completat Iulia Blagu.

video
play-sharp-fill