Fermieri, ATENȚIE la ce cumpărați! Acuzații grave privind MAFIA îngrășămintelor

1

Nici îngrășămintele chimice nu mai sunt ce erau odată – sau, cel puțin, nu toate! Se pare că mai mulți fermieri români au descoperit o serie de nereguli în ceea ce privește produsele pe care le cumpără, dar care nu sunt ceea ce par a fi.

Potrivit lui Daniel Radu, fermier din județul Ilfov, s-au descoperit cazuri concrete de îngrășăminte falsificate, aduse în România pe baza unor acte false. De aceea, agricultorul îi îndeamnă pe toți fermierii să fie foarte atenți la ceea ce cumpără și să facă analize de laborator la aceste produse.

”Am asistat la discuții între fermieri, persoane care reprezintă diferite laboratoare de analize și care descoperă din ce în ce mai mult calitatea extrem de proastă a îngrășămintelor chimice. Aș vrea pe această cale să îndemn toți fermierii, oricât ar costa, să ne facem analize la îngrășămintele chimice.

Sunt foarte mulți bandiți pe piață, care caută să profite. Aș vrea să dau un exemplu: cineva mi-a spus că a plecat îngrășământ din Kazahstan, a ajuns în Libia, dar cred că pe hârtii. Din Libia a ajuns în Dubai, după care în România. În România, cineva a fost inspirat și a făcut analize, a contactat așa-zisul producător din Kazahstan, care a spus că nu este îngrășământul lui. Deci gândiți-vă câte minciuni, câte acte false, câți hoți, câți escroci.

Tu, ca fermier, te strofoci, faci credite, muncești, te rogi la Dumnezeu să vină ploaia, cumperi îngrășământ, îl dai și te duci la câmp și vezi că nu ai cultura pe care ar trebui să o ai. De aceea vă rog, dragi colegi, faceți analize, să eliminăm escrocii de pe piață. Sunt foarte mulți, pentru că profită de războiul acesta nenorocit care e la graniță cu noi”, a precizat Daniel Radu pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

video
play-sharp-fill