Home Stiri agricole Fermierii francezi: Revoluționarea producției de căpșuni

Fermierii francezi: Revoluționarea producției de căpșuni

973 views

Doi fermieri francezi vor să revoluţioneze producţia de căpşuni a ţării şi au creat un container special, în care cultivă aceste fructe tot timpul anului. Partea şi mai interesantă este că acest container este montat chiar în Paris, pe o stradă din oraş. Fermierii spun că au găsit această soluţie pentru că erau dezamăgiţi de gustul fructelor din magazine.

Guillaume Fourdinier, fermier: „Producem (căpşunile, n.red.) local şi evităm, astfel, transportul lor pe distanţe lungi, ceea ce reduce costurile. Producţia noastră foloseşte cu 95% mai puţină apă, fiindcă este un sistem de recirculare. În plus, energia este 100% regenerabilă.”

Din peisaj nu lipsesc nici bondarii, care polenizează plantele. Sistemul gândit de fermierii francezi va permite o producţie neîntreruptă de căpşuni – şapte milioane de tone anual, mai exact; adică echivalentul a 60 de coşuleţe în fiecare zi.

Guillaume Fourdinier, fermier: „Am ales căpşunile fiindcă toată lumea le iubeşte şi, totodată, căpşunile pe care le poţi cumpăra acum din magazinele franceze sunt oribile, şi-au pierdut aroma. 75% din fructele din Franţa sunt importate, vrem să le creştem local, în centrul oraşului. (digi24.ro)