Fermierii români se duc la Bruxelles să protesteze!

1

O delegație de fermieri români va participa, în data de 23 mai, la Bruxelles, la un protest organizat de reprezentanții asociațiilor producătorilor agricoli din mai multe țări. Protestul este organizat ca urmare a nemulțumirilor fermierilor legate de tranzitul cerealelor din Ucraina și efectele negative ale acestui fenomen asupra piețelor agricole din respectivele țări.

Potrivit lui Marius Micu, vicepreședinte al asociației COPA, la protest vor participa aproximativ 40-50 de fermieri români, în condițiile în care numărul total aprobat pentru protest este de 200 de persoane.

”Este un protest planificat de ceva vreme la Bruxelles, în fața autorităților europene, în ceea ce privește situația provocată de acest conflict din Ucraina care a denaturat piața, costurile de producție sunt sus, ajutoarele se lasă așteptate, vedem că nici acea 100 de milioane nu mai este atât de aproape. Situația este la fel de dezastruoasă și în celelalte state membre și iată că suntem cinci state care vom participa la acest protest din 23 mai. Avem aprobare pentru 200 de persoane, asociațiile vin din România, Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia, vom vedea dacă se alătură și Bulgaria. Din România sunt undeva între 40 și 50 de persoane. Protestul este autorizat pentru două ore, în care vom demonstra și vom striga mesajele aferente”, a precizat Marius Micu pentru AGRO TV.

Concomitent cu protestul, reprezentanții fermierilor vor purta și o discuție cu Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură, pentru a-i transmite acestuia revendicările agricultorilor din cele cinci țări.

”Comisarul ne-a invitat la o discuție, pe reprezentanții fiecărei țări, o discuție concomitent cu începerea protestului. Vom merge cu un document de poziție care va reflecta solicitările pe care le avem la nivel european, pentru a răspunde acestei situații grele prin care trecem”, a mai precizat Marius Micu, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.