Home Stiri agricole Fermierii s-au hotărât. De luni vor intra în greva foamei

Fermierii s-au hotărât. De luni vor intra în greva foamei

2,682 views

Neplata subvențiilor înseamnă faliment pentru crescătorii de animale din România.

Costel Caraș, fermier din comuna Branesti, județul Ilfov, crede că a venit momentul ca agricultorii să se unească și să facă ordine în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Situația disperată din zootehnie este cauzată de faptul că Agenția pentru Plăți și Intervenții pentru Agricultura încă nu a plătit subvenția pentru acest sector agricol.

“Suntem pe închidere cu fermele. Întârzierea asta ne-a omorât. Oamenii nu închid pentru că vor ei. Nu mai au utilaje și animale. MADR  e groparul agriculturii, este ministerul distrugerii agriculturii. Ministerul ne minte că nu ne-au dat banii pentru că a tăiat Dorel un cablu și nu au avut internet. Statul român trebuie să fie corect. Eu constat că hoțul, mincinosul, înșelătorul este votat și apreciat, este adulat în foarte multe situații, iar omul care muncește este un prost, un idiot. Noi nu mai avem viitor, noi suntem terminați. Din cauza asta laptele nu mai este consumat, că nu mai gândim. Multinaționalele lucrează prin autoritățile statului. Lucrurile sunt extreme de complicate”, susține fermierul ilfovean.

Caraș crede că mai există o singură soluție pentru rezolvarea problemei. “Suntem un million de agricultori în țara asta. Să ne urcăm toți în trenuri și să venim la București că să rupem ministerul în două. Achim Irimescu și Dacian Ciolos nu mai au mult.  Își băț joc de noi, suntem disperați. Ce vreți să facem? Să ne spânzurăm?  Eu de luni sunt în greva foamei în față Ministerului Agriculturii. Îi invit pe toți agricultorii să facă toți același lucru. Luni, la oră 9, voi fi acolo. Vreau să mor”.