Fertilizanți ecologici: Soluții naturale pentru legume de calitate

6

Cultivarea legumelor și a fructelor în sistem ecologic a devenit o preocupare tot mai importantă pentru mulți fermieri și consumatori din întreaga lume. Această abordare a horticulturii se concentrează pe cultivarea și producerea legumelor și fructelor într-un mod ecologic sustenabil, fără utilizarea îngrășămintelor chimice și a pesticidelor sintetice. În acest context, produsele de fertilizare ecologice joacă un rol crucial în susținerea creșterii și dezvoltării plantelor, oferindu-le nutrienții necesari.

Fertilizarea ecologică se bazează pe principiul utilizării materialelor organice și a microorganismelor pentru a îmbunătăți fertilitatea solului și a asigura aportul adecvat de nutrienți pentru plante. Aceste produse de fertilizare organice sunt derivate din surse naturale precum compostul, gunoiul de animale, algele marine, resturile vegetale și alte materiale organice.

În prezent, producătorii agricoli au la dispoziție o soluție eficientă pentru a îmbunătăți productivitatea și a rezolva problemele de nutriție ale plantelor cultivate în sistem ecologic. Este vorba despre produsele de fertilizare din gama Codiagro, special create pentru agricultura organică, care fac parte din portofoliul Marcoser.

Produsele de fertilizare Codiagro au fost dezvoltate pentru a oferi soluții inovatoare și ecologice pentru agricultura organică. Ele reprezintă o alternativă sustenabilă la îngrășămintele chimice și sunt concepute pentru a sprijini creșterea și dezvoltarea plantelor în mod natural.

Alcaplant – NEW-AE: Sursă rapidă de calciu pentru corectarea deficiențelor și ajustarea pH-ului în soluri acide

Bioculture – Potasio: Ferilizator organic cu conținut ridicat de carboxilați de potasiu pentru o absorbție eficientă a apei și creșterea fructelor în faza de maturare.

Bioculture – Potasiu Plus: Fertilizator organic cu conținut ridicat de carboxilați organici de potasiu. Asigură o asimilare eficientă și rapidă a potasiului prin aplicare foliară.

Magnific – Viets – AE: Fertilizator pentru activarea radiculară, optimizarea nutriției cu calciu și protejarea plantelor împotriva efectelor salinității.

Magnific Cu Plus: Corector eficient al carentelor de cupru pentru îmbunătățirea sistemului de autoapărare al plantelor și prevenirea atacurilor fungice și bacteriene.

Radisol Ca AE – un fertilizator special creat pentru îmbunătățirea absorbției radiculare a calciului și promovarea dezvoltării radiculare optime în condiții de salinitate.

Xilato-Zn+Mn – un corector eficient al carentelor de zinc și mangan, formulat sub formă de compuși organici de carboxilați de mangan și zinc.

Prin utilizarea acestor produse de fertilizare ecologică, fermierii pot obține rezultate excelente în agricultura organică, promovând biodiversitatea și sănătatea solului, în timp ce asigură producția de alimente sănătoase și sigure pentru consumatori. Investiția în soluții naturale și sustenabile reprezintă viitorul agriculturii și o modalitate importantă de a proteja mediul înconjurător.