Finanțare de 300.000 EURO/fermă pentru achiziția de utilaje – Când începe depunerea proiectelor

4

Fermierii care vor să-și cumpere tractoare și utilaje noi cu ajutorul fondurilor europene mai au puțin de așteptat până când vor putea depune proiecte în acest sens. Potrivit Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), în cursul lunii octombrie ar urma să fie lansate mai multe linii de finanțare, printre care și DR 20 – Investiții în sectorul zootehnic.

Linia de finanțare DR 20 se adresează fermierilor care activează în sectorul zootehnic și care vor să facă investiții mai mult sau mai puțin complexe pentru a-și dezvolta ferma. Aceștia pot opta pentru o finanțare de maximum 300.000 de euro pentru achiziția de utilaje, sau de maximum 2 milioane de euro, în cazul proiectelor mai complexe.

Intensitatea maximă a sprijinului care poate poate fi accesat prin intervenția DR 20 este de 65%, astfel că fermierul trebuie să acopere restul de 35% din investiție cu bani proprii.

Directorul general al AFIR, George Chiriță, a precizat într-un interviu recent că obiectivul instituției este să deschidă apelul la proiecte pentru această linie de finanțare, precum și pentru altele, în jurul datei de 15 octombrie.

Mai multe detalii despre intervenția DR 20 puteți citi AICI (click).