Fonduri europene pentru achiziția de utilaje – Când se lansează linia de finanțare

60

Linia de finanțare DR 20, dedicată investițiilor în sectorul zootehnic, este una din intervențiile mult așteptate de fermierii români care vor să acceseze fonduri europene. Prin intermediul acesteia, fermierii vor putea să-și cumpere utilaje agricole, dar și să facă investiții mai complexe pentru dezvoltarea fermelor.

Potrivit directorului general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), George Chiriță, linia de finanțare urmează să fie lansată la începutul lunii noiembrie.

”Această intervenție urmează, la începutul lunii noiembrie, să îi dăm drumul cu ajutorul Autorității de Management și a ministerului. Pot să vă spun că DR 20 are mai multe componente, alocări distincte pe fiecare, și anume: bovine, suine, ovine, caprine, păsări de curte și păsări ouătoare. Finanțarea maximă este de 2 milioane de euro atunci când se fac investiții și 300.000 de euro când se achiziționează doar utilaje sau alte echipamente. Sprijinul nerambursabil este de 65% din totalul cheltuielilor eligibile”, a precizat George Chiriță la Radio Antena Satelor.

Mai multe detalii despre intervenția DR 20 aflați aici: Fonduri europene 2023 – 300.000 EURO/fermă pentru achiziția de utilaje.