Home Stiri agricole Fondurile pe Măsura 4.1, aproape de epuizare

Fondurile pe Măsura 4.1, aproape de epuizare

950 views

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) informează că valoarea totală nerambursabilă a tuturor cererilor de finanțare depuse până în prezent pentru sectorul ferme de familie din cadrul submăsurii 4.1 ,,Investiții în exploatații agricole” se apropie de nivelul maxim al valorii publice disponibile pentru această sesiune de depunere, respectiv valoarea de 20.577.695 euro.

Valoarea rămasă disponibilă în acest moment pentru sectorul ferme de familie aferent submăsurii 4.1 este de 36.500 euro. Așadar, depunerea de proiecte este deschisă pentru proiectele cu valoarea mai mică decât această sumă. Pentru celelalte sectoare (zootehnic și zona montană) din cadrul submăsurii 4.1, AFIR primește în continuare cereri de finanțare, sesiunea de depunere fiind deschisă până la 30 octombrie 2015, ora 16.00.

Depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submăsuri se oprește înainte de termenul limită, atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decât pragul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocării aferente sesiunii anuale a componenței/ submăsurii respective, conform metodologiei în vigoare. (Fabricadelapte)