Fundația Heifer se retrage din Europa; în România activitatea va fi continuată de o fundație românească

403

Mai multe familii din localitatea Viscri, din județul Brașov, vor primi joi 25 de vaci, câte una pentru fiecare an petrecut în România de Fundația Heifer, care și-a anunțat retragerea din Europa Centrală și de Est. În România activitatea fundației americane va fi continuată de una românească, care va avea sediul la Cluj.

Astfel, Fundația ‘Open Fields’ va oferi unei comunități defavorizate din Viscri 25 de vaci. Conform principiului de bază al Heifer, continuat în prezent de fundația românească, gospodarii care primesc animalele vor trebui să dăruiască mai departe prima văcuță.

‘Noi nu facem caritate, noi facem dezvoltare. Animalul este un credit viu, în momentul în care fermierul oferă acea primă văcuță nu mai are nicio obligație. (…) Avem două proiecte pentru comunități defavorizate. Unele dintre segmentele sociale pe care noi le considerăm extrem de vulnerabile sunt comunitățile de romi. Avem două proiecte pentru romi, pentru femei, pentru că au statut diferit. Ele semnează contractele, ele sunt proprietarele’, a spus, miercuri, directorul executiv al Fundației ‘Open Fields’, Ovidiu Spînu, la un eveniment organizat la Cluj cu prilejul preluării activității între cele două fundații. (Sursa: AGERPRES)