Garda a inchis un restaurant chinezesc din Constanta

623

Un restaurant chinezesc care funcţiona într-un mall din Constanţa a fost închis de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, iar proprietarii localului au fost amendaţi cu 25.000 de lei, după ce, în urma unui control, au fost găsite produse expirate sau neconforme, peste 60 la sută din produse fiind de origine chinezească şi neavând informaţii despre ce conţin sau despre importator.

Potrivit şefului CJPC Constanţa, Horia Constantinescu, comisarii instituţiei au făcut un control la restaurantul Chin Thai, dintr-un mall din Constanţa.

AGRO-TV.RO ȘI-A TRIPLAT AUDIENȚA ÎN PRIMUL TRIMESTRU DIN 2017

Horia Constantinescu a precizat că peste 60 la sută din produsele găsite în restaurant erau aduse din China şi nu aveau niciun fel de informaţii despre ce conţin, nu aveau nici traducere în limba română şi nu se ştia nici cine este importatorul.

AGROTRANZACTII.RO, SITE-UL DE UNDE CUMPERI SAU VINZI UTILAJE AGRICOLE LA CELE MAI BUNE PREȚURI

De asemenea, multe produse erau expirate, iar starea de igienă din local era precară, a menţionat şeful CJPC.

Restaurantul a fost închis, iar proprietarii au fost amendaţi cu 25.000 lei pentru toate deficienţele constatate.

AGRO TV, PLATFORMA MEDIA NUMĂRUL 1 ÎN PRESA AGRICOLĂ. PESTE 4.000.000 DE TELESPECTATORI URMĂRESC ZILNIC AGRO TV

Horia Constantinescu a mai spus că restaurantul chinezesc poate cere reluarea activităţii după ce îşi va pune la punct problemele sesizate de comisarii CJPC.

Totodată, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a sesizat Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa în legătură cu aspectele constatate, solicitând acestei instituţii retragarea avizului de funcţionare pentru restaurantul chinezesc.