Gemul de ardei iute și cel de gogonele de la Hetiur – adevărate curiozități la Expoziția Agroalimentară de Produse Românești de la Târgu Mureș

718

Gemul de ardei iute și cel de gogonele, produse de familia Cristurean din satul Hetiur, au constituit o atracție a Expoziției Agroalimentare de Produse Românești de la Târgu Mureș, organizată de ziua națională a produselor agroalimentare românești, la care participă peste 60 de producători locali.

“Am venit cu o gamă largă de conserve pentru iarnă și anume, zacuscă cu vinete, zacuscă cu fasole, zacuscă cu ciuperci, din gama murăturilor am venit cu gogoșari cu conopidă, ardei iute murat, castraveți murați, fasole în bulion și sfeclă roșie murată. Avem și gemuri, gemul de ardei iute și gemul de gogonele. Gemul de ardei iute se folosește ca un sos aferent fripturilor, se potrivește foarte bine cu brânzeturile afumate, este o combinație perfectă între dulce-iute-acrișor, este un echilibru perfect. Toate rețetele au fost adaptate astfel încât să nu se mai găsească nicio altă rețetă asemănătoare pe piață. Noi încercăm să facem produse cât mai gustoase pentru clienții care sunt din ce în ce mai mulți”, a declarat, pentru AGERPERS, Ana-Maria Cristurean din Hetiur, inginer horticol de profesie.

Aceasta a precizat că familia sa prezintă la târgul de la Târgu Mureș trei produse unice — zacusca cu miere, gemul de ardei iute și gemul de gogonele — produse care nu sunt la îndemâna oricui și pe care dorește să le ateste.

Ana-Maria Cristurean a arătat că familia sa deține, la Hetiur, 6 hectare de teren cultivat cu legume, 3 solarii și culturi în spațiu protejat.

“La noi procesul este de la sămânță până la borcan. Comenzile cresc de la un an la celălalt, iar producția de legume verzi pe care o vindem scade tot mai mult, fiindcă ne focusăm pe produse finite”, a subliniat Ana-Maria Cristurean.