Grebla de adunat CLAAS LINER cu depunerea laterală a materialului

528

CLAAS a introdus în portofoliul său trei modele de greble de adunat cu doi rotori, care vor prezenta un interes deosebit pentru companiile ce utilizează echipamente proprii.

Cele două modele, LINER 1600 și 1600 TWIN, înlocuiesc modelul LINER 1250 cu eficiență dovedită. Productivul LINER 1700 se alătură gamei de echipamente cu lățimi de lucru mai mari, CLAAS oferind astfel șapte modele diferite în acest segment, care pot îndeplini orice cerință.

Noile modele LINER pot fi operate ușor și confortabil fără a necesita un terminal de comandă, ci prin intermediul supapelor hidraulice ale tractorului. În cazul celor două modele mai mici, elementul principal de acționare a fost mutat din poziția centrală în spate, ceea ce înseamnă că acum toate modelele au un cadru înalt și cilindri externi rabatabili. Acest lucru asigură o înălțime de lucru mai mare de 50 cm și garantează poziționarea stabilă, atât pe o suprafață înclinată, cât și pe șosea.  Pe șosele este posibilă atingerea unei viteze de până la 50 km/h.

Elementul central – suspensia universală a rotorilor.

Elementul central al noii greble de adunat LINER cu depunere laterală a materialului este suspensia universală a rotorilor, cu eficiență dovedită. Fiecare rotor are o suspensie individuală și se poate adapta în orice direcție la conturul solului. O articulație sferică la extremitatea frontală asigură o mobilitate ridicată a întregului corp al rotorului, astfel încât grebla de adunat LINER se poate adapta întotdeauna în mod optim la conturul solului. Șasiul rotorului noilor modele se poate deplasa liber, prevenind deteriorările cauzate de roți, chiar și în timpul virajelor strânse. În plus, șasiul principal cu volum mare asigură stabilitatea de excepție a greblelor de adunat pe suprafețe înclinate. Modelul LINER 1700 este disponibil, de asemenea, cu un șasiu cu 6 roți.

Lubrifiere constantă a angrenajului greblei de adunat.

Carcasele rotorilor tuturor celor trei modele noi LINER 1700 sunt închise ermetic și lubrifiate constant. Acestea au o transmisie simplă a puterii prin intermediul arborilor cardanici exteriori, intervale de lubrifiere lungi, de 250 ore și angrenaje auxiliare noi, stabile. Fiecare rotor este securizat în mod individual prin intermediul unui limitator de cuplu cu camă. Modelele CLAAS LINER 1600 și 1600 TWIN au o lățime de lucru de 6,20 m sau 6,90 m și funcționează cu cei mai mici rotori disponibili, cu diametrul de 2,90 m. Cele unsprezece brațe cu gheare sunt fixate ferm pe carcasă. Un punct de îndoire presetat la îmbinarea cu carcasa previne deteriorarea extinsă în cazul unei coliziuni. CLAAS LINER 1700 are o lățime de lucru de 6,60 m. Având un diametru de 3,20 m, rotorii sunt puțin mai mari decât cei ai modelelor din seria 1600. O altă diferență este fixarea ghearelor PROFIX, care asigură conectarea fără joc la carcasă a brațelor cu gheare ale noului LINER 1700, pentru reducerea la minim a uzurii. Brațele cu gheare sunt fixate prin intermediul unui suport simplu și pot fi înlocuite cu ușurință, dacă este necesar.

Colectare curată a materialului, fără murdărire.

Toate cele trei modele sunt echipate cu gheare cu unghi dublu, o inovație CLAAS utilizată cu succes pentru toate greblele de adunat timp de peste 15 ani. Forma lor specifică asigură poziționarea în permanență a ghearelor astfel încât să prindă bine materialul și să funcționeze uniform și fiabil, în toate condițiile de operare. Ghearele permit adunarea curată chiar și a unor volume mari de material și reducerea semnificativă a murdăriei.

Transport ușor

În poziția de transport, înălțimea tuturor modelelor noi este mai mică de 4,0 m, ceea ce înseamnă că nu este necesară demontarea brațelor. La modelul LINER 1700, protecția greblei de adunat se pliază automat în poziția de transport prin intermediul unui paralelogram sau poate fi pliată hidraulic. Opțional, este disponibilă și o protecție reglabilă hidraulic pentru ambele modele 1600, o altă protecție fiind disponibilă pentru modelul 1600 TWIN, ce permite utilizarea în modul de depunere pe două brazde.

În plus, toate cele trei modele au acum numeroase funcții care facilitează operarea echipamentului. Acestea includ, de exemplu, un stand de susținere lat și stabil, o supapă reglabilă pentru setarea vitezei de coborâre și un bloc de supape pentru reglarea decalajului dintre rotorii față și spate în timpul ridicării sau coborârii.

Noile modele LINER 1600, 1600 TWIN și 1700 sunt disponibile începând cu acest an.