Guvernul a aprobat plățile în avans către fermieri

556

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale s-a împrumutat pentru că fermierii să își poată desfăşura activitatea.

A luat de la bogați și a dat la săraci, cam așa s-ar putea sintetiza decizia Guvernului de miercuri. Executivul de la Palatul Victoria a decis ca Ministerul Finanțelor Publice să acorde un împrumut în valoare de 1,43 miliarde lei către MADR, astfel încât agricultorii să poată supraviețui.

“Ieri s-a aprobat actul normativ prin care vor începe avansurile, așa cum fermierii au fost obișnuiți în fiecare an. Indiferent cine s-a succedat la conducerea Ministerului Agriculturii, fermierii s-au bucurat de plăţi în avans, așa că și în acest an vor începe plăţile în avans”, a spus Elena Tatomir, director general al Direcției Generale Politici Agricole și Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul conferinței “Agri-Business pe profit”, acolo unde postul de televiziune Agro TV este partener media.

Ea și-a exprimat speranța că, de la 1 decembrie, să inceapă și plăţile regulare pe suprafaţă. “Pentru motorină în agricultură s-a aprobat ordinul și urmează să se dea cea aferentă trimestrului doi. Sunt în curs de elaborare și aprobare acte normative pentru susținerea sectorului de creștere a porcilor, prin acordarea unor ajutoare de minimis. Știm cu toții că s-au aprobat hotărarile legate de susținerea sectorului de ovine și caprine, sectorului de bovine, plus că plătile au fost acordate pentru 95% din totalul fermierilor“, a mai spus Tatomir la conferința organizată de ziarul Bursa.