Hai la fermă! Legume pe alese, direct din grădină

2

Vrei legume proaspete, pe alese, culese direct din grădină? Hai la fermă!

O familie de fermieri din județul Iași și-a deschis porțile pentru cei ce își doresc să vadă cum este o astfel de experiență. Aceștia au mai multe solarii și culturi în câmp în satul Bogdanești, Comuna Horlești, și oferă posibilitatea ieșenilor să vină să culeagă singuri legumele dorite sau să le achiziționeze pe cele deja culese.

Este o ocazie minunată de a se conecta cu natura, departe de zgomotul orașului. Copiii au fost bineveniți și au putut învăța cum e viața la țară și cum era „pe vremea noastră”, când mergeam vara la bunici, crede fermierul Clement Marcu.legume

Totodată a fost organizată pentru copii bătaie cu apă, pentru că tot a fost o zi călduroasă cu peste 35 de grade afară.

Familia Marcu are în localitatea Bogdănești aproape 6 hectare cu legume cultivate în câmp și solarii.legume

Clement Marcu spune că și-a deschis porțile pentru ieșeni din dorința de a încuraja consumatorii să aleagă produse locale, de calitate.

„Încercam să facem legume cât mai naturale. Oamenii care vin aici își pot culege singuri legumele noastre din grădină sau le pot găsi gata culese de noi la magazinul pe care îl avem la poarta fermei. Avem tot felul de legume: roșii, castraveți, ardei, dovlecei, vinete, porumb, fasole, cartofi, ceapă”, spune ieșeanul.legume

Fermierul spune că sunt foarte multi clienți care prefera să își culeagă singuri produsele. „Asta este plăcerea lor, să tragă ei de roșii de pe rug, să culeagă.”.

Și în perioada următoare vor mai fi astfel de evenimente care să susțină consumul de produse românești.