În România există cerere de pâine congelată

635

Producătorii autohtoni sunt îndemnați să iasă pe piață cu sortimente deosebite, astfel încât românii să nu mai fie atrași de produse din import.

Mesajul a fost transmis de către Elena Tatomir, director general al Direcției Generale Politici Agricole și Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în cadrul conferinței “Agro-Business pe profit”, eveniment la care postul de televiziune Agro TV a fost partener media.

“Am discutat acest subiect cu colegii din morărit și panificație. Avem foarte multe supermarketuri și probabil piața dorește să consume astfel de produse. Cei care lucrează în acest sector ar trebui să se concentreze ca aceste produse să fie oferite de producția internă și să nu mai vină din import. Mai ales că avem producții foarte bune în domeniul cerealelor și industria de morărit și panificație ar trebui să se concentreze și să-și pună întrebări legate de acest segment”, a spus Tatomir, care s-a apărat, spunând că MADR nu se poate transforma într-un arbitru care să medieze disputa dintre producători și cumpărători.

“Vorbim de cerere și ofertă. Cred că cei din sectorul de morărit și panificație trebuie să își reconsidere abordarea faţă de piată și gama sortimentară, pentru a oferi cumpărătorilor produse deosebite și să satisfacă cerinţele acestora”, a adăugat ea, la conferința organizată de ziarul Bursa.