“În România nu există o strategie forestieră”

427

Deputatul Cristian Chirteş dorește ca oamenii politici să uite de rivalități și să regândească sistemul silvic din România.

Probleme silviculturii românești au fost dezbătute marți seară în cadrul emisiunii Agricultura la Raport, prezentată de către Ovidiu Ghinea la Agro TV. Deputatul Cristian Chirtes a fost prezent în platou și a făcut un apel către colegii săi din Parlament.

“In România nu există o strategie forestieră. Pentru rezolvarea acestei probleme este nevoie nu doar de implicarea autorităților publice, ci și a altor factori din viața publică. Avem de rezolvat multe lucruri. Eu sper ca începând cu anul 2017 în Parlamentul României să între suficienți de mulți ingineri silvici care atunci când vorbesc despre pădure să nu țină cont de culoarea politică. Noi trebuie să gândim pentru protejarea fondului forestier. Trebuie să stabilim câteva direcţii clare, să știm unde vrem să ajungem. Este foarte greu să creștem suprafața de pădure pentru că nu avem voie să reducem suprafețele cu pășuni sau pe cele agricole. Putem planta doar unde sunt terenuri degradate”, a explicat politicianul.